Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016



ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ…..
Η επί πτυχίω/διπλή/κόντρα εξεταστική!! Κάθε χρόνο ζούμε τον ίδιο σουρρεαλισμό. Υπουργείο,πρυτάνεις, καθηγητές και λοιποί κάνουν πως «ξεχνούν» πως η επί πτυχίω/διπλή εξεταστική δεν είναι «ευγενική» τους παραχώρηση όπως μας λένε, αλλά κατάκτηση, κεκτημένο των Φοιτητικών Συλλόγων!
Η επί πτυχίω /διπλή εξεταστική κατακτήθηκε μετά από διαρκείς αγώνες των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην εντατικοποίηση που φέρνουν όλες οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις (βλ.Νόμο Διαμαντοπούλου!), για να μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία να προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας! Μια ωραία πρωία πάλι, βλέπουμε πρόγραμμα 2 εβδομάδων!33 μαθήματα μέσα σε 2 εβδομάδες!! Εξωφρενικό! Όνειρο θερινής νυχτός η επιτυχία στις εξετάσεις σε τόσο στενά χρονικά όρια, ειδικά για τη μεγάλη μερίδα φοιτητών που εργάζεται για να μπορέσει να σπουδάσει…και φυσικά μέχρι τελικής πτώσης η αγωνία των επί πτυχίω φοιτητών!
Την ίδια στιγμή, που έχει διαλυθέί παντελώς η φοιτητική μέριμνα, μετακυλίοντας το κόστος φοίτησης στο φοιτητή και την οικογένειά του και η όποια εναπομείνουσα «δημόσια» παιδεία πάει περίπατο με το 3ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κατάργηση ακόμη και της επί πτυχίω/διπλής εξεταστικής σημαίνει περαιτέρω ισχυροποίηση των ταξικών φραγμών και περαιτέρω χειροτέρευση της ήδη δύσκολης ζωής του φοιτητή.
Πακέτο με αυτό πάνε οι υποχρεωτικοί πρόοδοι, η εισαγωγή νέων μορφών εξέτασης, Ν+2, αλυσίδες…, με μοναδικό στόχο την πλήρη εντατικοποίηση και την (κατά συνέπεια) αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες(τις οποίες και θέλουν να ποινικοποιήσουν για ακόμη μία φορά).Τι ωραία! Ένα πανεπιστήμιο..εξεταστικό κάτεργο!!
Η επί πτυχίω/διπλή εξεταστική δε μας χαρίστηκε! Διεκδικούμε τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά μας!
Καλούμε τον ΦΣ να ξεκινήσουμε αυτό το εξάμηνο(και αυτό το έτος) κάνοντας βήματα που θα παγώσουν τους αντιδραστικούς τους νόμους.
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου