Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ .
Την Τετάρτη 20/5/2015 και ώρα 14.00 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά τις εκλογές της 13ης Μαΐου, για την παραίτηση του απερχόμενου ΔΣ και τη  σύσταση του νέου ΔΣ του ΦΣ. Το νέο διοικητικό συμβούλιο, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 13ης Μάη (82 ψήφοι ΠΑΣΠ, 14 ΠΚΣ, 27 ΕΑΑΚ) αποτελείται από 4 αντιπροσώπους της ΠΑΣΠ,  2 της ΕΑΑΚ και 1 της Π.Κ.Σ.

Αναλυτικά η σύσταση του νέου Δ.Σ.:

Πρόεδρος        (ΠΑΣΠ)
Αντιπρόεδρος  (ΕΑΑΚ)
Γραμματέας    (ΠΑΣΠ)
Ταμίας             (ΠΚΣ)
Μέλος           (ΕΑΑΚ)
Μέλος           (ΠΑΣΠ)
Μέλος           (ΠΑΣΠ)

Κατά την εκλογή προεδρείου η ΠΑΣΠ προσπάθησε αρχικά να καταλάβει και τις 4 θέσεις ή έστω  να αποτελείται μόνο από μέλη της ίδιας και της ΠΚΣ αγνοώντας τους συσχετισμούς και την ανάγκη παρουσίας όλων των παρατάξεων σε αυτό. Ύστερα από αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών προέκυψε η παραπάνω σύσταση. Προφανώς στόχος της καθεστωτικής παράταξης ήταν η φίμωση της ΕΑΑΚ  , με την  οποία δεν τα “βρίσκουν” , όπως ειπώθηκε. 

Η ΕΑΑΚ παρ’ όλες της προσπάθειες φίμωσης και περιθωριοποίησης από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση ενός ενεργού ανασυγκροτημένου φοιτητικού συλλόγου που με τις δικές του δομές και διαδικασίες, θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του με όπλο την πολιτική που παράγει ο ίδιος ο σύλλογος για τον εαυτό του και θα βάλει ένα τέλος στην αντιδραστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα βάλει τέλος στην επιχειρηματοποίηση του πανεπιστημίου, στο πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς, το πανεπιστήμιο που θέλουν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το δρόμο τον φτιάχνουμε εμείς , βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για αξιοπρεπείς σπουδές και δουλειά με δικαιώματα κόντρα και ενάντια στους εκφραστές της πολιτικής αυτής που οδήγησε τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, το ελληνικό πανεπιστήμιο στη διάλυση και καταδίκασε τη νεολαία στην ανεργία, στην επισφάλεια και τη μετανάστευση.
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ- Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου