Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Mία ιστορική αναδρομή...Τέσσερα γράμματα μόνο φωτίζουν τη δική μας τη γενιά.

Η ΕΑΑΚ είναι γέννημα - θρέμμα των πιο μαχητικών παραδόσεων του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος.Παιδί του Μάη του '68, της εξέργεσης του Πολυτεχνείου, της ανταρσίας της ΚΝΕ το '89 ενάντια στη δεξιά στροφή του ΚΚΕ , κόντρα στις συγκυβερνήσεις της αριστεράς της ήττας και της υποταγής (ΚΚΕ-ΣΥΝ).
Η ΕΑΑΚ συγκροτήθηκε το '91, στους αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, μέσα στους οποίους δολοφονήθηκε ο αγωνιστής Ν.Τεμπονέρας από το φασίστα ΟΝΝΕΔίτη Γ.Καλαμπόκα(η ΟΝΝΕΔ εξακολουθεί να υμνεί το δολοφόνο) στις καταλήψεις της Πάτρας.Μετά τη νίκη του κινήματος 'εγινε
κοινή συνείδηση πως το κεκτημένο οργάνωσης και μαχητικότητας που κληροδότησε το κίνημα αυτό δεν έπρεπε να χαθεί, αλλά να γίνει κτήμα και προίκα για τους νικηφόρους αγώνες του μέλλοντος.
Η ΚΝΕ - ΝΑΡ , στη βάση άρνησης της λογικής παράταξη - κόμμα , καλεί ευρύτερα αγωνιστές και οργανώσεις της ριζοσπαστικής επαναστατικής αριστεράς στη συγκρότηση ενός αντικαπιταλιστικού αριστερού μετώπου εντός ΑΕΙ , για τη συγκρότηση μιας άλλης αριστεράς μαχητικής, επαναστατικής,κομμουνιστικής, ενωτικής, ασυμβίβαστης κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή της υπόλοιπης αριστεράς.
Η ΕΑΑΚ πρωτοπόρα στους αγώνες των φοιτητών και της νεολαίας, πρωτοπόρα σε κάθε κρίσιμη κινηματική καμπή βάζοντας τις ανάγκες της νεολαίας για ένα πανεπιστήμιο στο μπόι των αναγκών μας , δημοκρατικές ελευθερίες,  αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, μπροστά!
Υπήρξε πρωτοπόρα στις κινητοποιήσεις για το νόμο Αρσένη το 1998-99, στις κινητοποιήσεις για το Νόμο - Πλαίσιο της Γιαννάκου για τα πανεπιστήμια και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος το Μάη - Ιούνη 2006 και το Γενάρη , Φλεβάρη, Μάρτη 2007, στις κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο το 2008, στις κινητοποιήσεις για το Νόμο Διαμαντοπούλου το 2011, και άλλα πολλά...
Ανυπόταχτα συνεχίζουμε για υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, και των δικαιωμάτων μας και κεκτημένων ως φοιτητές και αυριανοί εργαζόμενοι.
Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου